Hűtő-fűtő klímák

az áttörő segítség

 • Hűvös lakásban szeretné találni magát egy forró nyári nap után?
 • Fontosnak tartja, hogy az átmeneti időszakban se kelljen fagyoskodnia ?
 • Főként a téli hónapokban tart attól, hogy villanyszámlája az egekbe szökik?

Akkor meg van a megoldás! Két legyet egy csapásra! Minden szezonban remekül használható.

Mikor válasszuk mégis a klímát a gáz helyett?

 • Új építésű házaknál mindenképp érdemes kiépíteni ezt a rendszert, hiszen egyszerre biztosítja a nyári és téli komfortot, emellett a gázfűtés kiépítési költsége akár a kétszerese is lehet a klíma telepítésének.
 • Akkor is remek választás lehet ez, ha egy lakásban nem elérhető a gáz és költséges lenne a kiépítése vagy a kémény kiépítésénél merülnek fel problémák.
 • Akkor is érdemes megfontolni a klímás fűtést, ha már van gázfűtés, de a felújítása, korszerűsítése nagyon költséges lenne.

Melyiket válaszd? Van egyáltalán különbség?

Igazán rossz választás nincs a piacon. A különbségeket az élettartam, garanciális idő, a meghibásodások aránya és különféle extra funciók jelentik.

Tapasztalt klímaszerelők véleménye szerint ez a sorrend:

 • Felső kategória: Daikin, Fujitsu, Panasonic, Toshiba, LG
 • Középkategória: Fisher, Gree
 • Alsó kategória: HD, Midea

Klíma ajánlók

Klarstein Windwaker Eco energiatakarékos split klima

 Egy szoba, iroda vagy az egész lakás klimatizálására legjobb és a legtakarékosabb megoldás egy inverteres fali klíma felszereltetése.

Energiatakarékos kialakítással és alacsony fogyasztással rendelkezik és képes hűtő és fűtő funkciót egyaránt ellátni.

Elhelyezését tekintve a split klíma lehet:

 • Oldalfali split klíma: Lakossági használatra a legelterjedtebb megoldás. A jól ismert doboz a falon és a kültéri egység valahol a lichthofba szerelve.
 • Parapet klíma: Leginkább egy radiátorra hasonlító parapet klíma akkor lehet hasznos, amikor valamiért nem megoldható a mennyezet közeli szerelés. Sajátossága miatt könnyebben és rugalmasabban telepíthető. Nagy előnye, hogy nagy kapacitású is kapható belőle (10+ kW) így alkalmas nagy terek, üzletek hűtésére.
 • Mennyezeti: Álmennyezetbe építhető hőcserélő rendszer. Irodákhoz kitűnő megoldás.

Temperáló fűtés

Ilyenkor a hagyományos rendszert használja a hétköznapokban, a légkondicionálóval csak rásegítő fűtést végez az éppen használatban lévő helyiségben. Ezt érdemes lehet olyan helyiségekben is használni ahol többet tartózkodunk, és nem akarjuk az egész házat felfűteni, hanem elég lenne csak a nappalit, mivel a berendezések a levegőnek igen hamar átadják a meleget.

Ezzel a módszerrel jelentősen csökkenthetjük fűtésszámlánkat. Az igazi fűtésre alkalmas klímák -15 fok alatt is képesek gazdaságosan biztosítani a lakás fűtését, akár a teljesen fűtési időszak alatt is.

Némely típusok akár a -20,-25 fokban is zavartalan működésre képesek.

A split rendszerű klímaberendezés hőszivattyús elven működnek, tehát a hőszivattyú is klíma.

Mivel a hagyományos klímák nem túl gazdaságosak akkor, ha egy egész téli szezont fűtenénk velük végig, így a hőszivattyús fűtés abban az esetben sokkal jobb megoldás lehet.

Kíváncsi hogy mennyibe kerül?

Kalkuláljon árajánlatot most!

Nem szereti a kalkulátorokat? Kérje árajánlatunkat a ajanlat@szak-solar.hu email címen, vagy kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a 06 30 011 0860-es telefonszámon.

Kérdése merült fel?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Tegye fel kérdéseit, az info@szak-solar.hu email címen, vagy keressen minket a 06 30 011 0860-as telefonszámon és GARANTÁLTAN nem marad megválaszolatlan kérdése!

Szaksolar

3527 Miskolc, Sajó utca 5.